Mat De Graafschap ruim onderuit bij Sparta (3-0)

De Graafschap heeft tegen Sparta met ruime cijfers verloren. De Doetinchemse club had op Het Kasteel weinig in te brengen. Het werd een afgetekende 3-0.

De Graafschap trad in Rotterdam aan met de zelfde elf als vorige week tegen Excelsior (2-1 winst). Bovendien kon de ploeg van Pieter Huistra wat vertrouwen putten uit de resultaten van de laatste weken, vaak wel behaald naar één goede helft.

Het bezin was ook zeker voor de bezoekers: een vrije trap van Anco Jansen belandde op de binnenkant van de paal, doelman Sinouh zou kansloos zijn geweest. Even later hield de sluitpost Piotr Parzyszek van een treffer af. De Graafschap wist zich in het vervolg geen raad met het vele balbezit.

De thuisploeg had minder de bal, maar was dreigender en strafte kinderlijk verdedigen bij de bezoekers tweemaal resoluut af. Langedijk en Voskamp scoorden: 2-0.

Na de rust bracht Huistra Van Kouwen voor zijn eerste minuten. De Graafschap ging er niet beter door spelen. Het spel was slordig en fantasieloos. Aanvallend dwongen de Superboeren nauwelijks iets af. Alleen Garcia-Calvete was dicht bij een treffer.

Sparta liet ook nog maar weinig zien. Het had de winst binnen, maar gaf deze in de extra tijd nog wat meer glans met opnieuw een treffer van Voskamp: 3-0.