De Graafschap zeer effectief naar eerste uitzege (0-4)

De Graafschap heeft op bezoek bij VVV-Venlo de eerste uitzege van het seizoen geboekt: 0-4. De Limburgers waren beter, maar ondervonden dat de Achterhoekers dodelijk effectief waren. Met drie treffers was Piotr Parzyszek 'de beul' in De Koel.

De Graafschap trad in Venlo aan zonder de geblesseerde aanvaller Jerry van Ewijk. Hij werd op de linkerflank vervangen door Vlatko Lazic. Voor het overige liet coach Huistra zijn elftal ongewijzigd.

Op eigen veld zette VVV meteen de toon, maar was het De Graafschap dat de score opende: Piotr Parzyszek kopte de bal fraai achter de matig keepende Mäenpää (0-1). De Limburgers kregen hierna enkele grote kansen, maar het doel werd maar niet gevonden. Vooral Reimerink had de gelijkmaker meermalen op zijn schoen.

De Superboeren deden dit beter. De tweede maal dat zij voor het Venlose doel verschenen was het wederom raak. Een schitterende volley van Parzyszek betekende de 0-2. Het laatste wapenfeit van De Graafschap voor rust. Omdat de thuisploeg maar weigerde de kansen te benutten, stond de 0-2 ook bij rust op het bord.

Na rust bleef VVV het meest dreigend en raakte Rajcomar de lat bij een vrije trap. Een blunder in de defensie van de ploeg van René Trost, maakte de weg vrij voor Piotr Parzyszek om zijn derde treffer van de avond aan te tekenen: 0-3.

Het verzet van de thuisploeg was gebroken en De Graafschap liet nog een aantal prima kansen liggen (Garcia-Calvete). Naast het debuut van Nathaniel Will, vierde Rogier Meijer zijn rentree bij 'zijn' club. Het was Meijer die diep in de extra tijd een fraai uitgespeelde aanval het laatste tikje kon geven. Goed voor de 0-4 en een sprong naar de derde plaats voor De Graafschap.

Karakteristiek, vrijdag 13 september 2013

VVV-Venlo - De Graafschap 0-4 (0-2)
Scoreverloop: 0-1, Piotr Parzyszek (9), 0-2, Piotr Parzyszek (28), 0-3, Piotr Parzyszek (66), 0-4, Rogier Meijer (90+3)

Arbiter: Higler
Toeschouwers: 4.100

Geel De Graafschap: Tim Bakens, Gregor Breinburg
Geel VVV-Venlo: Rajcomar, Wolters

De Graafschap: Theo Zwarthoed, Ties Evers (64. Nathaniel Will), Tim Bakens, Ted van de Pavert, Milan Massop, Jordan Garcia-Calvete, Gregor Breinburg, Soufian Echcharaf (81. Rogier Meijer), Tim Vincken, Piotr Parzyszek, Vlatko Lazic (60. Nathan Kabasele)

VVV-Venlo: Mäenpää, Fleuren, Promes, Post, Joppen, Altheer, Kruijsen (63. De Kogel), Türk, Wolters (84. Gijzen), Rajcomar, Reimerink (68. Otsu)