Kater voor De Graafschap 1-2

De Graafschap heeft op eigen veld een nederlaag geleden tegen FC Dordrecht: 1-2. De lijstaanvoerder besliste het duel diep in de blessuretijd en deed de ploeg van Pieter Huistra in de middenmoot belanden.

De mager bezette Vijverberg zag dat de Doetinchemse club aantrad zonder de geblesseerde Edwin Linssen. Soufian Echcharaf begon hierdoor in de basis. De ook niet geheel fitte Tim Bakens speelde wel.

De eerste mogelijkheid was er nog wel voor de thuisploeg. Piotr Parzyszek arriveerde net te laat na knap voorbereidend werk van Garcia-Calvete. De Graafschap kreeg in het verloop van de eerste help amper een doelrijpe kans. Tegenstander FC Dordrecht was een aantal malen dreigend over de vleugels, maar keeper Zwarthoed kwam nooit in de problemen. Rust 0-0.

Na rust kwam het duel meer tot leven. Het begon met de fraaie openingsgoal van Jerry van Ewijk. Vanaf links stuurde hij de bal stijlvol naar de verre hoek: 1-0. Tien minuten later stond het alweer gelijk toen Alisic de lat teisterde en de rebound een prooi was voor de bedrijvige Danso: 1-1.

Met de ingevallen Nathan Kabasele kreeg het spel van De Graafschap een nieuwe impuls. Een vrije trap van Breinburg raakte de lat. Van Ewijk vond doelman Te Loeke op zijn weg en ook Kabasele miste het doel maar net.

In de extra tijd kreeg Danso een mogelijkheid in de schoot geworpen. Oog-in-oog met doelman Zwarthoed faalde hij niet: 1-2. De Graafschap met een kater achterlatend.