De Graafschap verliest seizoenopener (2-0)

Voor De Graafschap is de eerste wedstrijd van het seizoen uitgelopen op een teleurstelling. Fortuna Sittard was in eigen huis te sterk en won door twee treffers na rust: 2-0. Het duel bracht ook meteen de zwakheden bij De Graafschap aan het licht.

De Graafschap, dat een redelijke voorbereiding afsloot met twee gelijke spelen, begon in tropisch Limburg in een 4-4-2 opstelling. Trainer Huistra verving de zieke Pröpper door Van der Meulen. Theo Zwarthoed en Edwin Linssen maakten hun debuut voor de Superboeren.

Het begin van de bezoekers was nog wel aardig. Er was veel balbezit en het meeste gevaar kwam van Anco Jansen. In de hitte wachtte Fortuna vooral af, al had het een penalty kunnen krijgen na een handsbal van Ted van de Pavert. Op slag van rust leken de Limburgers op voorsprong te komen, maar de Zweed Amoah schoot over.

Na rust was De Graafschap aanvankelijk dreigend. Maar Piotr Parzyszek miste twee behoorlijke kansen en dat onderstreepte nog maar eens dat de Doetinchemmers nood hebben aan aanvallende versterking. De ingevallen Khalouta zette zijn ploeg kort na zijn entree op 1-0.

De reactie van Pieter Huistra liet even op zich wachten, maar hij bracht Jerry van Ewijk en Tim Vincken. Dat leverde nauwelijks iets op. N’Koyi en weer Khalouta hadden de wedstrijd al in het slot kunnen gooien, maar dat gebeurde uiteindelijk door een treffer van Vlatko Lazic, die zijn eigen doelman passeerde, eindstand 2-0.