De Graafschap verliest tweede oefenwedstrijd: 2-1

De Graafschap heeft haar tweede en laatste oefenwedstrijd met 2-1 verloren van Excelsior. Alle doelpunten vielen al in de eerste helft.

De Graafschap begon sterk aan de wedstrijd wat in de vierde minuut de eerste doelpoging betekende. In de zevende minuut weigerde scheidsrechter Perez een strafschop te geven nadat Piotr Parzyszek naar de grond werd geduwd. Excelsior kwam na 16 minuten op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Rangelo Janga. Anco Jansen trok de stand voor de Superboeren binnen vijf minuten weer gelijk, 1-1. Vlak voor rust kwamen de Rotterdammers toch nog op een 2-1 voorsprong nadat Elvis Manu door de defensie van De Graafschap liep en simpel kon inschieten. In de tweede helft had Excelsior de meeste kansen maar slaagde er niet in om de voorsprong uit te breiden.

Zondag 20 januari speelt De Graafschap haar eerste competitiewedstrijd, na de winterstop, thuis tegen Go Ahead Eagels. Deze wedstrijd begint om 14:30 uur.

Karakteristiek, vrijdag 11 januari 2013 (2e oefenwedstrijd winterstop)

Excelsior - De Graafschap 2-1 (2-1)
Scoreverloop: 1-0, Janga (16), 1-1, Anco Jansen (21), 2-1 Elvis Manu (37)

Arbiter: Perez
Toeschouwers:

Geel De Graafschap: -
Geel Excelsior: -

De Graafschap: Joost Terol (59. Theo Zwarthoed), Jochem Jansen, Timothy van der Meulen (59. Robin Pröpper), Ted van de Pavert, Milan Massop (80. Vlatko Lazic), Gregor Breinburg (70. Rogier Meijer), Tim Vincken (70. Coen Maertzdorf), Adil Auassar, Jordan Garcia-Calvete (59. Santy Hulst), Piotr Parzyszek (70. Jerry van Ewijk), Anco Jansen (59. Soufian El Hassnaoui)

Excelsior: Deckers; Eekman (46. van Deelen), Van Diermen, Steenvoorden, Stolte, Vorthoren, Kruijs (67. Berkvens), Soolsma, Blij, Janga, Manu

Volgende wedstrijd De Graafschap

Roda JC Kerkrade

De Graafschap

Vrijdag 19 april, aanvang 20:00 uur

Kaartverkoopinfo komende duels

Kijk hier voor informatie m.b.t. de kaartverkoop voor de volgende wedstrijd(en):

De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 19 april. Om 20:00 uur start het uitduel bij Roda JC.

Vrijdag 26 april wacht om 20:00 uur op stadion De Vijverberg de ontmoeting met MVV Maastricht.