De Graafschap morst weer punten op eigen veld

De Graafschap is eigen veld tegen MVV op een pover gelijkspel blijven steken. De Vijverberg werd het 1-1. De Doetinchemse club wacht nu al vier duels op een overwinning.

Trainer Pieter Huistra moest zijn geblesseerde aanvoerder Frank van Kouwen missen. Hierdoor verscheen Pröpper aan de aftrap. Ook nieuweling Adil Auassar mocht meteen debuteren.

De thuisploeg kende een moeizaam eerste kwart van de wedstrijd met vaak snel balverlies en daardoor was men aanvallend nauwelijks gevaarlijk. MVV speelde beter en was iets dreigender, maar Winkens en Smeets wisten doelman Terol niet te passeren.

Op het moment dat het gemor op de tamme Vijverberg luider werd, kwam De Graafschap uit het niets op voorsprong. Anco Jansen schoot de bal achter keeper Castro: 1-0. Met deze stand zochten beide ploegen ook de kleedkamer op.

De Graafschap verspeelde de voorsprong echter al snel na rust. Defensief geknoei bood Schreurs de kan op de gelijkmaker: 1-1. Het duurde vervolgens tot d 65e minuut voordat een andere nieuwkomer, Harrie Gommans, zijn entree in de wedstrijd maakte.

Het spel van de Superboeren werd er niet beter op. De Achterhoekers speelde onsamenhangend, onrustig en te gehaast. Hetgeen ook nauwelijks  kansen opleverde. MVV kreeg in de counter nog de beste kans, maar Terol behoedde zijn ploeg voor een achterstand.

Een kleine tien minuten voor tijd leek Soufian El Hassnaoui de winnende op de schoen te hebben, maar de spits schoot naast. Zo bleef het bij een puntendeling op De Vijverberg, waar de kenmerkende sfeer ook lijkt te zijn verdwenen tijdens de eerste duels dit seizoen.