Graafschap besluit voorbereiding met nederlaag

De Graafschap heeft de voorbereiding op het seizoen afgesloten met een  nipte verliespartij. Tegen het Griekse Ergotelis werd het 0-1. De Superboeren hadden zelf weinig geluk in de afwerking.

De jarige Andries Ulderink (42) zag zijn ploeg in het eerste helft gelijke tred houden met de Grieken, die de boel achterin redelijk gesloten wisten te houden Toch kwam De Graafschap tot een aantal kansen, via Rose. Bij De Graafschap startte nieuwkomer De Leeuw op de bank. De middenvelder die tijden de seizoensopening tegen Ajax nog geschorst is werd vervangen door Sjoerd Overgoor.

Enkele tellen voor rust was het arbiter Kamphuis die liet zien dat hij ook bij het duel aanwezig was. Hij hield Fränkel in korte tijd tweemaal de gele kaart voor. Zeker de eerste was overdreven, zeker omdat hij een aantal stevige ingrepen van de Grieken, voorbij liet gaan.

De Graafschap moest dus na rust als tiental verder. Hierin speelde Xhelil Abdulla zijn eerste minuten. De Macedoniër beschikt inmiddels over een werkvergunning. Ook maakte proefspeler Nenad Sreckovic zijn opwachting. De Serviër speelde een zeer behoorlijke partij.  Ergotelis scoorde na zeven minuten in de tweede helft de 0-1.

In de slotfase was De Graafschap nog dicht bij een verdiende gelijkmaker. Maar Kujala en De Leeuw liepen elkaar in de weg bij de afwerking.