Tarfi schiet De Graafschap naar gelijkspel

De Graafschap heeft op de valreep een punt gepakt tegen GA Eagles. De Achterhoekers speelden een matige wedstrijd. Karim Tarfi zorgde in de allerlaatste minuut voor een punt door een vrije trap knap binnen te schieten: 2-2.

Trainer Huistra begon de streekderby met dezelfde elf als vorige week tegen Excelsior. De Achterhoekers begonnen goed aan de wedstrijd. Al snel was er een kans voor Anco Jansen nadat de aanvaller door Calvete de diepte in was gestuurd. De inzet van de aanvaller werd gekeerd door doelman Marsman. Ook uit de daaropvolgende corner was Anco Jansen gevaarlijk na aangeven van El Hassnaoui. De Graafschap had het beter van het spel en controleerde de wedstrijd. Na een klein kwartier spelen kwam De Graafschap terecht op voorsprong. De derde kans bleek scheepsrecht voor Anco Jansen. De vleugelspits zette de aanval zelf op en liet het buitenkansje niet onbenut: 0-1. Naarmate de eerste helft vorderde nam de thuisclub het initiatief meer en meer over. De Doetinchemmers konden desalniettemin met een voorsprong gaan rusten.

Ook na rust veranderde het beeld van de wedstrijd niet. GA Eagles kwam beter in de wedstrijd en ging op zoek naar de gelijkmaker. De Graafschap kon er weinig tegenover stellen en beperkte zich vooral tot verdedigen. Na 52 minuten spelen kwam de thuisclub op gelijke hoogte. Een corner werd slecht verwerk waarna aanvaller Kolder het laatste zetje gaf: 1-1. De Graafschap was geen schim meer van het team dat in het eerste half uur fris voetbal speelde en kroop enkele keren door het oog van de naald. Zo ontsnapten de Achterhoekers toen vleugelaanvaller Peters spits Kolder in stelling bracht. Gehinderd door verdediger Van Kouwen miste de aanvaller voor open doel. Toch nam de thuisclub in de 78e minuut de voorsprong. Verdediger Van der Linden krulde een vrije trap achter doelman Terol: 2-1. De Graafschap moest de verdedigende stellingen verlaten en ging alles of niets spelen. Diep in blessure tijd sleepte De Graafschap alsnog een punt uit het vuur. Karim Tarfi schoot net als in de thuiswedstrijd tegen Excelsior een vrije trap onberispelijk raak: 2-2.

Karakteristiek, vrijdag 17 augustus 2012

Go Ahead Eagles - De Graafschap 2-2 (0-1)
Scoreverloop: 0-1, Anco Jansen (14), 1-1, Kolder (52), 2-1, Van der Linden (78), 2-2 Karim Tarfi (90+3)

Arbiter: Van Sichem
Toeschouwers: 5.649

Geel De Graafschap: Jordan Garcia-Calvete, Karim Tarfi
Geel Go Ahead Eagles: -

De Graafschap: Joost Terol, Jochem Jansen, Timothy van der Meulen, Frank van Kouwen, Vlatko Lazic, Jordan Garcia-Calvete, Rogier Meijer (88. Robin Pröpper), Karim Tarfi, Anco Jansen (72. Piotr Parzyszek), Soufian El Hassnaoui, Santy Hulst (55. Tim Vincken).

Go Ahead Eagles: Marsman, Karami, Heerkens, Van der Linden, Misidjan, Houtkoop (88. Türüc), Suk, Overgoor, Joran Pot (46. Promes), Antonia (69. Peters), Kolder.