Erg zuinige oefenzege op HSC’21

De Graafschap heeft de vijfde oefenzege op rij geboekt. Topklassr HSC ’21 werd, zij het uiterst moeizaam verslagen: 0-1.

Op het veld van Reunie in Borculo lag de eindstand na een kleine twintig minuten al vast na een doeltreffende uithaal van Piotr Parzyszek (1-0). Hierna kreeg de Doetinchemse club nog de nodige kansen, maar de scherpte ontbrak in de afronding.

Na de rust zakte de ploeg van Pieter Huistra verder weg en mocht het van geluk spreken dat de tegenstander uit Haaksbergen niet langszij wam. Misschien wel het meest opmerkelijke moment was de niet-geplande wissel van Anco Jansen.

Arbiter Sanders had een overtreding van de aanvaller gezien, welke goed zou zijn voor een rode kaart. Dit werd voorkomen door Jansen hierna verplicht te vervangen.

De komende weken zullen de tegenstanders meer een graadmeter vormen voor de Achterhoekers. Dan zal het werkelijke niveau van De Graafschap blijken.

Foto's: Joop Kappert

Karakteristiek, zaterdag 14 juli 2012 (voorbereiding seizoen 2012-2013)

HSC '21 - De Graafschap 0-1 (0-1)