De Graafschap wint niet serieuze krachtmeting: 4-1

Met een elftal vol jongelingen heeft De Graafschap ruim gewonnen van Orduspor. Omdat ook de Turkse promovendus met bijna alleen maar proefspelers aan de verlate aftrap verscheen was er van een serieuze krachtmeting geen sprake: 4-1.

Bij De Graafschap keerde Muslu Nalbantoglu terug na een maandenlange revalidatie na een kruisbandblessure. Direct getooid met de aanvoerdersband speelde hij de eerste helft. Centraal achterin speelde Benjamin Vomacka en Itzhak Cohen als testspelers mee.

In deze helft was De Graafschap veel sterker. Dit werd uitgedrukt in twee treffers. Geoffry Hairemans zette een strafschop om: 1-0. Deze score werd verdubbeld door Remy Raterink vlak voor de rust. Tekenend voor de tegenstand was dat doelman Van de Kracht geen bal van betekenis te verwerken kreeg.

Na rust profiteerde Raterink van een misverstand in de Turkse achterhoede en zette zo de 3-0 op het bord. De 4-0 was een beauty. Wouter Jansen mocht na een fraaie aanval de bal achter de Turkse goalie plaatsen. Kort voor tijd scoorde Orduspor nog voor de statistieken.

Het is nu aan de technische staf om te beoordelen of de testspelers in aanmerking komen voor een contract op De Vijverberg.

Karakteristiek, woensdag 27 juli 2011

De Graafschap - Orduspor 4-1 (2-0)
Scoreverloop: 1-0, Geoffry Hairemans (20/penalty), 2-0, Remy Raterink (44), 3-0, Remy Raterink (62), 4-0, Wouter Jansen (68), 4-1, Yasin (87)

Foto's: Johan Wissink